Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för det, Dunder-Don!

Allsvenskan är igång igen efter EM.

Det här var mitt första år på GD: Jag hade jobbat några månader. Det var i oktober 1973 och åkte till Karlskoga för att bevaka Brynäs fotbollslag. Brynäs hade chansen att gå upp i allsvenskan. Viktig match.

Om jag minns rätt gjorde Don Andersson två mål i matchen. Bollen rullade över kortlinjen där jag stod, jag stannade bollen med foten. Brynäs hade fått en ny hörna. Dunder-Don kom och hämtade bollen.

– Gör ett mål till, sa jag till Don.

Det gjorde han. Jublande glad springer han rakt mot mig och tokjublar, Göran Sundfors och Pliggen kommer och kramar om honom. Brynäs till allsvenskan.

Tittar ni noga på bilderna så ser ni att Don har förlorat en tand under matchen. Vi kom tillbaka till Gävle och GD mitt i natten. Jag gick genast upp till labbet och framkallade filmerna. Tittade nervöst med lupp på de blöta filmerna om bilderna satt där och om de var skarpa. Det var de.

Nattvakten dök upp med sin hund och undrade vad jag gjorde på tidningen vid den tiden.

– Brynäs spelar i allsvenskan nästa år svarade jag.

Hängde in rullarna i torkslåpet och åkte hem och somnade som en stock. Tack Dunder-Don Andersson!

Lasse Halvarsson