Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack och adjö till landstinget

GÄVLE
Efter sju år som landstingsdirektör fick Tommy Löfgren gå. Med ett avgångsvederlag på 3,9 miljoner kronor behöver han inte skynda sig att skaffa ett nytt jobb.

Annons
- Nej, jag har inget planerat just nu, säger han.
Tommy Löfgren lämnade landstingets ledningskontor sent på eftermiddagen den 17 juni. Han hade då fått besked av finanslandstingsrådet Ingrid Liljegrääs att han skulle få sparken. Sedan dess har han mest hållit sig hemma på gården i Torsåker.
Varför han fick sparken förstod han inte då och gör knappast fortfarande.
- Jag vill inte kommentera det där. Landstinget i Gävleborg är ett avslutat kapitel för mig, säger han.
Nu säger han tack och adjö till landstinget för gott och kan dessutom inkassera en ansenlig summa pengar som kompensation för den nesliga behandlingen. Tommy Löfgren vill inte kommentera uppgörelsen men säger att med den sätts punkt för hans relation med landstinget.
- Nu kan jag börja fundera på vad jag vill göra i framtiden.
Tommy Löfgren säger att han hade en bra tid i landstinget.
- Att det slutade som det gjorde är självklart tråkigt. Men jag är inte den som gräver ned mig. Nu ser jag framåt.
Tommy Löfgrens arbetsuppgifter i landstinget sköts tills vidare av Lars Gustafsson, tillförordnad landstingsdirektör. Parallellt med detta har rekryteringen av en ny ordinarie landstingsdirektör påbörjats. I det arbetet har landstinget anlitat en rekryteringsfirma i Stockholm. Tanken är att två-fyra kandidater ska sållas fram för intervjuer i slutet av oktober. I bästa fall kan en ny landstingsdirektör vara på plats vid årsskiftet.

BJÖRN HANÉRUS
026-15 96 34
bjorn.hanerus_gd.se