Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack och hej Lars Eric

GävleFärgsprakande blommor, presenter i drivor och en helårsprenumeration på Gefle Dagblad. Det fick vår avgående landshövding Lars Eric Ericsson under en mottagning på Slottet i går eftermiddag. Och det var en strid ström av gratulanter som hade kommit dit för att uppvakta landshövdingen och tacka honom för de gångna tio åren. Vid fyra-tiden hade det redan kommit cirka 150 gäster. Med hustrun Eva Bihl vid sin sida kunde landshövdingen ta emot allt ifrån kommunpolitiker, företrädare för det lokala näringslivet till kulturarbetare av olika slag.

- Jag saknar dem redan. Både Lars Eric och Eva är otroligt trevliga, sa Gävlekonstnärinnan Ester Lundvik.
Gästerna bjöds på en generös buffé med ett varierat utbud av plockmat och förfriskningar. Och det kunde behövas i den tryckande värmen från alla människor och sommaren utanför. Trots det stod landshövdingsparet tappert på sin post under hela eftermiddagen. En som var nöjd med Lars Eric Ericsson insatser under de här åren var folkpartisten Kenth Lövgren.
- Han har varit en kunnig och bra representant för länet. Dessutom har han fungerat som spindeln i nätet för kulturlivet i Gävleborg genom att skapa nätverk, uppmuntra och lyfta fram både kulturarbetare av olika slag och vårt kulturarv. Ett exempel var att han kämpade för att bevara det gamla fängelset i Gävle, sa Kenth Lövgren.

Elizabeth Forsmark
026-15 96 59
elizabeth.forsmark@gd.se