Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Talang" handlar om mycket mer än talang

Åtta finalister slåss om förstaplatsen i TV 4-tävlingen ”Talang 2009”. Men för att vinna krävs mer än talang, säger jurymedlemmen Johan Pråmell.

– Man måste kunna förvalta den också.

Han borde veta. Som artistagent, castingansvarig och tidigare fotomodell har Johan Pråmell många års erfarenhet av underhållningsbranschen.

Sedan februari i år har han, tillsammans med Bert Karlsson och Charlotte Perrelli, varit med och valt ut vilka som får kämpa om vinstpengen på en halv miljon kronor.

– Vi vill att de som når en final ska ha fallenheter som kan leda dem någonstans efter tävlingen, de ska vara av sådan kvalitet att de kan leva på sina talanger, säger han.

Johan Pråmell beskriver startfältet i fredagskvällens final som en midsommarbukett, fylld med olika vildblomster.

– Där finns allt från 12- till 40-åringar, som kan en massa oväntade saker. Den här tävlingen saknar helt referensramar, juryn måste neutralisera sig efter varje nummer.

Men för att nå ända fram krävs mer än bara talang, menar han. Minst lika viktigt är att man kan förvalta sin begåvning.

När det nu ska avgöras vem eller vilka som får slänga sig med titeln ”Talang 2009” har dock juryn ingen makt, utan resultatet hänger uteslutande på svenska folkets röster.

Johan Pråmell har sina aningar.

– Charlie Caper, Victor Pettersson och Erik Linder är tittarnas val, så de vet vi har ett stort stöd, säger han.