Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tälja guld mednollvision

Sveriges trafikskolors riksförbund, STR, behöver inte lägga många kronor på PR-inköp. Det behöver bara med myndig stämma säga nollvision och om vi inte får som vi vill offras människoliv.

Ibland är det sant, oftast handlar det om att värna egenintresse och tjäna pengar.

Ett exempel är privata körlärare – ni vet de som haft prickfritt körkort i fem år – som är tvungna att gå en handledarutbildning för att få lära ut bilkörning. Utbildningen är utmärkt – att köra bil är inte alls samma sak som att lära ut bilförandets konst. Däremot är bestämmelsen att för varje person man ska handleda behövs en ny utbildning ett klart exempel på när pengarna och inte vettet fått styra.

Nu har STR hittat att det finns de som har massor av handledartillstånd – och riksförbundet misstänker svarta körskolor och vill därför införa en begränsning i hur många tillstånd varje man eller kvinna får ha. Konstig inställning, ju fler man handleder desto bättre lärare bör man väl bli?

Svarta affärer är olagligt i Sverige och därför är begräsningar onödigt. Om man bortser från körskolornas inkomster förstås.