Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamt försök till actionkomedi

Det börjar rätt så lovande bildmässigt, härliga miljöer i Nice på franska rivieran. Tom Selleck agerar dominerande pappa till filmens kvinnliga huvudperson Jen (Katherine Heigl), till att börja med en irriterande bimbo som nyss blivit dumpad av sin kille.

Tämligen omgående bröstar en viss lättklädd Spencer (Ashton Kutcher) upp sig inför blondinen och ger sig ut för att vara någon annan än den han egentligen är, en yrkesmördare alternativt agent med rätt att döda.

Emellertid hoppar Spencer av sitt gamla liv, gifter sig med Jen och börjar jobba i byggbranschen. Det gillas inte av hans uppdragsgivare och han blir en måltavla för diverse amatörer till prisjägare i grannskapet. Fienden, gubbar och tanter, lurar bakom varje hörn, som vore de blodtörstiga zombies, för satt kamma hem belöningen på 20 miljoner dollar. Jakten på Spencer dras varv efter varv med eldstrider, biljakter och slagsmål på ett tröttsamt vis.

Kutcher är helt enkelt usel i sin roll medan Heigl tar sig efterhand och räddar den totala ”katastrofen”. Manuset är förskräckligt och att Tom Selleck köpte ner sig till detta bevisar bara att han är en föredetting till B-skådis.

Action, nåja ibland, men romantisk komedi, väldigt tunt. Det här hade Robert Luketic kunnat gjort något bättre av. Som parodi på James Bond duger det inte, ens som tidsfördriv.