Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tandoorikyckling med kall vitlökssås

Annons


600 g kycklingfilé
2 msk tandoorikrydda
salt
rapsolja till stekning
Till såsen:
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
peppar
Att äta till:
sallad
ris

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche, majonnäs, pressad eller riven vitlök och grönsaksbuljong i en skål. Smaka av med peppar och ställ kallt. I regel behövs inget salt då buljongpulvret ger sälta så det räcker.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg bitarna i en kraftig plastpåse tillsammans med tanoorikryddan. Håll ihop öppningen och ruska påsen så kryddorna fördelas runt alla kycklingbitar.
3. Stek kycklingbitarna 4-5 minuter med olja i medelvarm panna. Salta lätt. Kontrollera att köttet är genomstekt innan det lyfts ut pannan.