Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tandoorikyckling med kall vitlökssås


600 g kycklingfilé
2 msk tandoorikrydda
salt
rapsolja till stekning
Till såsen:
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
peppar
Att äta till:
sallad
ris

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche, majonnäs, pressad eller riven vitlök och grönsaksbuljong i en skål. Smaka av med peppar och ställ kallt. I regel behövs inget salt då buljongpulvret ger sälta så det räcker.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg bitarna i en kraftig plastpåse tillsammans med tanoorikryddan. Håll ihop öppningen och ruska påsen så kryddorna fördelas runt alla kycklingbitar.
3. Stek kycklingbitarna 4-5 minuter med olja i medelvarm panna. Salta lätt. Kontrollera att köttet är genomstekt innan det lyfts ut pannan.