Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk efter och be om ursäkt

Ni djurvänner som skickade en tistel till busschauffören som ”sparkade” ner en katt i diket har ingen aning om hur det hela hade gått till. För det första såg han aldrig att katten hade blivit påkörd, han såg bara en katt på vägen som uppträdde konstigt.

Han ville inte skada katten utan stannade bussen, klev ur och föste bort katten med foten. Han ville inte ta katten med händerna eftersom han från barndomen har dålig erfarenhet av katter. Då kom det promenerande paret fram och de hade en dialog. De tog över och busschauffören kunde fortsätta turen.

När han kom hem senare på kvällen berättade han om händelsen för mig och sa att om han inte hade stannat bussen då hade han kört över katten. Han var också tacksam över paret som kom och tog över för han visste inte vad han själv skulle göra. Han hade ju en tidtabell att följa.

Denna händelse berörde honom starkt. Han har många års erfarenhet som chaufför och kör mycket bra, har gjort många bra saker för passagerare och är en omtyckt chaufför. Han har aldrig fått en blomma i tidningen, trots att han är värd detta, och när han läste tisteln tog han mycket illa vid sig.

Ni två djuvänner kanske själva åker buss ibland. Kanske bussen är försenad någon gång. Sätter ni in en tistel då också – utan att veta orsaken till förseningen? Kanske har chauffören hjälpt ett skadat djur efter vägen.

Tänk efter lite och skriv en ursäkt så att den drabbade busschauffören slipper fundera på att behöva byta yrke. Busschaufförer som han borde det finnas fler av. Hade en annan chaufför kört kanske inte katten Bea hade levt i dag.

Busschaufförens sambo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare