Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk er en arbetsplats helt utan ventilation

Annons

Tyvärr finns det alltför många arbetsplatser där personalen far illa av många olika anledningar. Jag vill belysa arbetsmiljön. Jag har naturligtvis en specifik arbetsplats i åtanke.

Nyligen har daghemspersonal och busschaufförer gjort sig hörda, men sen finns det ju också stora industrier där det inte finns fungerande ventilation överhuvud taget och har inte funnits på många, många år.

Ingen lyssnar på personalen, facket gör inget. Vad ska man då göra?

Får en arbetsplats överhuvud taget vara utan luftkonditionering? Arbetsmiljöinspektionen borde ta sig en titt där och kanske på fler ställen, vad vet jag?

Det är inte bara ohälsosamt, utan rentav hälsovådligt att stå i en industrilokal i värmebölja en hel dag utan möjlighet att få andas ny luft eller få lite svalka. Detta företag producerar ett av länets kända produkter som vi stoltserar med utåt.

Allting har en baksida. Var rädd om personalen! Tänk vad den skulle kunna prestera om de fick en acceptabel arbetsmiljö.

Robin Hood