Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk färdigt när ni planerar – se till att fordon kan hämta och lämna vid sjukhuset

Annons

De ansvariga som ritat hämtnings- och avlämningsplatser vid sjukhus, äldreboenden, gruppboenden, skolor med mera kan omöjligen ha haft ett körkort i hela sina liv. De kan aldrig ha lärt sig beräkna hur stor vändradie en bil, handikappbuss eller liknande behöver.

Detsamma gäller innergårdar överallt. Man kan nästan inte komma fram med cykel, men det krävs att man hämtar folk med olika funktionshinder vid dörren. Detta förstör såväl bilar som träd, buskar och planteringar då man inte planerar för framkomlighet. Finns det inte lagkrav att till exempel ambulans och räddningstjänst ska ta sig fram överallt? Detsamma borde gälla handikapptransporter.

Tänk nu om och tänk färdigt när ni planerar vidare inom olika områden. Det kostar att skada bilar och det kostar att skada buskar och träd då man inte kan komma fram ordentligt överallt.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare