Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk på dem som röstat på er och betalat skatt efter bästa förmåga

Ni politiker sitter där och tycker till om ändring av pensionsålder och om att premiera dem som arbetar längre, ni borde i första hand rösta bort era egna feta pensionsförmåner. Sedan ska ni tänka på att premiera dem som haft ett hårt arbetsliv.

De som inte orkar hela vägen, men som har betalat skatt och röstat på er. Många blir utslagna och hemlösa, liksom de kvinnor som haft låglönejobb eller varit hemmafruar. De som nu står med minimala ekonomiska förhållanden och får liten hjälp av samhället.

Tyvärr är det inte lika hög status att visa empati mot dessa människor. Internationellt slår det högre att värna och visa empati för de människor som kommer med flyktingstatus till vårt land. Hur det är ställt med deras ekonomiska förhållanden visades bland annat i tv (Dokument utifrån) där det bläddrades med tusentals euro för att betala människosmugglare.

För oss vanliga knegare och medborgare rör det sig om fantasisummor.

Så kära politiker, tänk om! Och tänk i första hand på dem som har betalat skatt efter bästa förmåga, röstat och hoppats på någon form av empati från er sida. Visa någon form av tomteanda i riksdagsbänken!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare