Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tanken var ju en vattenspegel...

Hur kan du Kristian Ekenberg tycka att konserthuset har en av Gävles vackraste utsikter?

Ja, tanken var ju den när det byggdes för då skulle det minsann anläggas en vattenspegel.

Det var bara det att samhällsbyggnadskontoret inte har förstått att en vattenspegel regelbundet måste underhållas för att just kunna vara i ordets rätta bemärkelse en "spegel".

Det var länge sedan det fanns en sådan på denna plats. Däremot finns det meterhög vass och buskage/träd sedan länge precis där man från konserthuset skulle kunna beskåda en vattenspegel närmast Milles Musicerande Änglar.

Men det är ett genomgående drag när Gävle kommuns politiker ska anlägga något nytt. Underhållet som därefter ska följas upp, det har man glömt i samma stund som projektet blivit klart. Det står till exempel parksoffor lite här och där som inte är användbara på grund av meterhögt gräs och brännässlor. Det som fattas är en tanke med varje nytt projekt.

Vår kommun och samhällsbyggnadskontoret måste se till att anställa någon med den rätta kompetensen för att det ska vara någon vits med att verkställa nya idéer.

OSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare