Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tårtkalas för ny ungdomsgård

På tisdagen invigdes den nya ungdomsgården i Järbo med tårta.

Ett Järboföretag hade skänkt pengar till verksamheten och var på plats för att möta medierna.

GD har i flera artiklar berättat om ungdomsgården i Järbo och att lokalfrågan fick sin lösning i och med flytten till Folkets hus.

Under invigningen i går stod det klart att unga i Järbo fått ett bra ställe att hänga på – där finns bland annat datorer, en fikahörna och ett biljardbord.

Järboföretaget Cibes Lift, som står i begrepp att flytta till Gävle, hade skänkt 200 000 kronor till den nyrenoverade ungdomsgården. Pengar som ska möjliggöra kurser i till exempel dans eller flugbindning.

– Med denna gåva vill vi skapa förutsättningar för ungdomarna att få ta del av processen kring hur idéer kan växa fram och sedan förverkligas. Det är dessa ungdomar som utgör Järbos framtid, säger Mats Engblom, Cibes chef.

Marknadschefen Dan Dannberg fick frågor om hur gåvan kunde uppfattas när företaget samtidigt håller på att lämna orten. Svaret blev att många anställda ska bo kvar och att en bra ungdomsgård blir viktig i det perspektivet.

Dagen firades med tårtor som Järbos unga högg in på.