Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxichaufför träffad av laser i ögat

I går kväll siktade okända personer med en grön laser mot en taxichaufför på riksväg 80.- Det gjorde ont i två timmar, säger Pekkas Hast dagen efter attacken.

Dramat utspelade sig vid halv nio-tiden på söndagskvällen. Taxiföraren Pekka Hast hade lämnat en kund i Hofors. Därefter tankade han i Sandviken. Nu körde han på riksväg 80 nära Forsbacka.

- Då såg jag en grön punkt på vägmärkena framför mig. Jag förstod inte var den kom i från. Sedan siktade de på min backspegel- Lasern kom från bilen som låg bakom mig, säger Pekka Hast.

Den gröna lasern, som är den farligaste varianten, reflekterades rakt in i ögonen. Pekka Hast blev tillfälligt blind. Hastighetsbegränsningen på vägavsnittet är 110 kilometer i timmen.

- Som tur är har jag kört där hundratals gånger och vet precis hur vägen ser ut. Jag saktade in och släppte förbi dem.

Pekka Hast ringde polisen. På grund av smärtorna kontaktade han sjukvårdsrådgivningen och ögonkliniken.

- Eftersom besvären gick över sa ögonkliniken att jag antagligen klarat mig bra. Men får jag tillbaka minsta känning måste jag genast komma.

Ingen har ännu gripits för laserattacken som just nu betraktas som ett fall av misshandel.