Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TBV kastas ut från lokaler

SANDVIKENTBV, Tjänstemännens Bildningsverksamhet, får inte längre hyra lokaler på Sandbacka Park.

När TBV i september förra årets tecknade sitt hyreskontrakt var det på ett år utan förlängningsklausul. Därför tvingas TBV nu flytta ut för att ge plats åt andra hyresgäster, något som gör utbildningskonsulent Marie Hemingsson på TBV besviken.

- Vi hade nog uppfattningen att vi skulle kunna få fortsätta hyra lokalerna om vi var intresserade eftersom de passar oss, säger hon.

Anledningen till ettårskontraktet beror på att TBV har uppdragsutbildningar med största kund Vuxenutbildningen i Sandviken. Det är därför svårt att långt i förväg veta exakt hur nästa läsår gestaltar sig, hur många sökande som finns och vilka kurser som går att genomföra.

Uppringd
Det märkliga var att Marie Hemingsson redan i vintras blev uppringd och fick frågan om TBV avsåg att använda lokalerna hyrestiden ut eller kunde tänka sig flytta tidigare. Ungefär vid samma tidpunkt klarnade bilden för TBV, att man även kommande läsår har studerande som gör att man kan genomföra kurserna.

- Men jag fick också en känsla av att vi inte passade in i bilden på Sandbacka Park, säger Marie Hemingsson, vilket också bekräftades senare.

TBV i Sandviken genomför inte utbildningar av den dignitet som passar på Sandbacka Park. Där vill man ha högre utbildningar, inte bara vanliga gymnasiekurser utan utbildningar på högskole- nivå. Marie Hemingsson ställer i ett brev till kommunen frågan om TBV bara dög så länge det fanns tomma lokaler som behövde fyllas, vad är då etik och moral.

Momsavdrag
Nils Nordenskiöld, ansvarig vid Sandvikens Fastighets AB bekräftar att det faktiskt förhåller sig så. Nu vill Sandviken Fastighets AB ha hyresgäster som gör att bolaget kan få göra momsavdrag på sina investeringar, något som inte var möjligt med TBV som hyresgäst.

- Men när vi inte hade någon annan som ville ha lokalerna så passade det bra med TBV, men det var som sagt klart att det bara skulle vara på ett år, säger han.

Nu är huset fullt, alla lokaler uthyrda, och i höst påbörjas en utbyggnad som ska stå klar i oktober nästa år.

ULF GRANSTRÖM