Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tre R:en på Folkteatern...

/
  • Folkteatern går en ny vår till mötes: Succén Vargar i väggaran sätts upp igen.

... är i vår Resan, Rörelsen och Rummet.

Annons

– Vi är mitt i en tid då rum, gränser och revir omförhandlas, såväl lokalt som globalt, ”mindscape” utmanar ”landscape”, säger Michael Cocke, konstnärlig ledare och pekar på hur teatern kan fungera som ”en kulturens omväxlingsstation där erfarenheter, omprövningar och drömmar får ta gestalt.”

Vidare kommer Folkteatern under 2012 i samband med Strindbergsåret att genomföra ett stort projekt tillsammans med Radioteatern och Sveriges Radio P4 Gävleborg. Radioteatern kommer att sända närmare 30 pjäser som på förhand diskuteras av grupper i Gävleborgs län.

Tanken är att hitta grupper i länet som ska läsa texter av Strindberg och diskutera dessa utifrån den egna verkligheten. De tankar och reaktioner

Strindberg väcker i länet ska inleda och avsluta sändningarna.

Pjäserna är indelade under rubrikerna:

Etik och moral med Strindberg, Familjeliv med Strindberg, Svettigt med Strindberg,

Innanför väggarna med Strindberg, Kungligt med Strindberg & Jul med Strindberg

På Folkteaterns scen spelar man ”Gyllene draken” av Roland Schimmelpfennig, i regi av Michael Cocke, som beskrivs som ”en spännande och hisnande berättelse som utspelar sig i och kring en thai-kinavietnam-snabbrestaurang”. Premiär 3.3 i Gävle. Vidare tas ”Svenhammeds journaler” upp igen (nypremiär 17.4) samt ”Vargar i väggarna” (nypremiär 15.3).

– Teatern är en unik konstart, där det levande mötet med publiken är den absoluta utgångspunkten. Vi vill genom att fortsätta bedriva publika processer fördjupa relationen med befolkningen i länet och ge dem möjlighet till aktivt deltagande och reflekterande, säger Michael Cocke.

Mer läsning

Annons