Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mingel och fest i biennaltältet

/
  • Biennalens tekniske chef Jesper Kjällqvist och konstnärlige ledaren Michael Kocke före  gala­middagen. Nu kan de börja andas ut - allt har gått som planerat.
  • Biennalens tekniske chef Jesper Kjällqvist och konstnärlige ledaren Michael Kocke före  gala­middagen. Nu kan de börja andas ut - allt har gått som planerat.
  • Iso Porovic från Teater Västernorrland och Hans Thörn från Scen Sundsvall var bland de första som högg in på galabuffén.
  • Kommunikationsstrategen Marcus Hellsten, till vardags på Folkteatern
  • Love Ersare från Skuggteatern i Umeå och Pamela Cortes-Brun från Östgötateatern är reda att sätta sig till bords. – Gasklockorna är ett helt fantastiskt område, säger Love Ersare.
  • Skåningarna Frida Andersson och Therese Kvist utbildar sig till skådespelare och var lyriska över det de sett under biennalen.
  • Gamle Gävleskådespelaren Pär Andersson, till vänster, kände mycket nostalgi över återbesöket. Här är han i sällskap med Anders Öhnström från Sundsvall.
  • Yuku Komaki och Suzana Gran var på Teaterbiennalen för första gången. Och de var på det klara vilka guldkornen från veckans föreställningar var.

Vilken teaterfest Gävle varit med om, och det måste såklart firas.

Annons

Teater har det varit i dagarna fyra och en dag återstår på programmet. Men redan i går var det dags för den stora festen med buffémat, prisutdelningar och mingel.

Självklart stod det tillresta biennaltältet i centrum, den koloss mitt på Gasklockeområdet som snart gjort sitt i Gävle.

I går kväll stod borden uppdukade för 1 100 förväntansfulla personer. Redan före galamiddagen vågade tekniske chefen Jesper Kjällqvist sig på att börja sammanfatta veckans begivenheter från sin lite mer organisatoriska horisont.

– Allting har fungerat jättebra, som vi hoppats. Folk har stannat kvar här till sent på kvällarna och det har varit väldigt kul att se hela det här området i sådan förvandling. Nu har vi fyra dagar kvar efteråt med all disk efter festen och nedmontering av tältet.

På galamenyn i går kväll stod bland annat marinerad lammrack, cajunsotad lax och så efterrättsmoussen ”Biennalendesserten.” Kommunikationsstrategen Marcus Hellsten berättade att fjorton priser skulle delas ut vid en ceremoni senare under kvällen.

– Det är flera branschpriser som ska utses, bland annat teaterns motsvarighet till filmvärldens Guldbagge.

Lite före 21 började gästerna strömma till mot ingången på biennaltältet.

De flesta av dem ganska så ledigt klädda men en och annan också i lite festligare utstyrsel kvällen till ära. Alla som GD pratade med var i alla fall rörande överens om att det hittills varit en mycket lyckad vecka.

– Absolut, det har varit lysande. Man har fått chansen att träffa andra skådespelare och knyta nya kontakter, sa Frida Andersson, skådespelare från Lund som kom tillsammans med kollegan Therese Kvist från Helsingborg.

Bland de tillresta från när och fjärran fanns också en del Gävlebekantingar. Skådespelaren Pär Andersson, med ett förflutet både på Folkteatern och Skottes, var full av nostalgi över återbesöket i gamla hemstaden mitt under biennalen.

– Att komma tillbaka hit i den här miljön är väldigt speciellt, man bär ju runt på så många minnen. Och så alla människor man träffar som man inte sett på åratal, och bara hinner prata med i 15 sekunder nu, sa han.

Mer läsning

Annons