Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny teaterchef på Folkteatern Gävleborg

/

Marcus Hellsten kommer bli ny teaterchef för stiftelsen Folkteatern Gävleborg. Han efterträder nuvarande teaterchef Kurt Nylander i januari 2015.

Annons

– Det känns helt fantastiskt. Jag är glad, hedrad och tacksam för det fina förtroende som personalen och ledningen på Folkteatern gett mig, säger Marcus Hellsten.

Hur kommer det att bli annorlunda med dig som teaterchef?

– Det kan jag inte riktigt svara på idag, men nu har jag gott om tid att hitta vad jag vill göra med Folkteatern i framtiden.

Marcus Hellsten har arbetat som biträdande teaterchef på Folkteatern Gävleborg sedan 2011 men har också innan varit knuten till teatern som bland annat kommunikationsstrateg. Han har tidigare erfarenhet från dåvarande stiftelsen Helsingegården, Nordanlandens teater- och folkkulturinstitut, som producent vid Orionteatern i Stockholm samt som verksamhetsledare för Stenegården i Järvsö.

– Vi har diskuterat den här frågan när vi fick reda på att Kurt skulle sluta. Vi fastnade för honom för att det för teaterns del betyder kontinuitet och vidareutveckling. Han har ett stort nätverk, erfarenhet av teatern och en ung förmåga som vi tror kan utveckla en teater som redan är bra, säger Sinikka Bohlin, styrelseordförande på stiftelsen Folkteatern Gävleborg.

Överlämningen från avgående Kurt Nylander till Marcus kommer att ske gradvis fram till januari 2015 för att få en naturlig övergång.

- Kurt har varit länge i Folteatern. Han lämnar en teater som han skapat på sitt sätt. Vi har en stabil och bra ekonomi vilket ju kräver mycket arbete. Det har varit en otrolig stabilitet i Kurt både när det varit tunga år och när det har varit bättre år. Han kommer lämna teatern med stolthet, säger Sinikka.

Mer läsning

Annons