Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterbiljetterna slut på nolltid

GÄVLEEfter 19 minuter var alla biljetter till Peter Carlsson & Blå grodornas tre föreställningar på teatern slut.

En av dem som blev utan var en besviken Breit Hellman. Han ställde sig i kön utanför teatern en dryg halvtimme innan biljetterna skulle släppas klockan tolv och var inte orolig eftersom han stod långt fram i kön. Men innan han kom in så var biljetterna slutsålda via bland annat Internet.
- Det borde vara kanske hälften kvar till dem som har åkt in hit, tycker han.

Svårt att reservera
Anders Weick, intendent på teatern, säger att det skulle vara svårt att reservera biljetter för teaterkassan.
- Det är inte riktigt rättvist mot de andra försäljarna och Ticnet, säger han.
Den dag och tidpunkt när biljetterna släpps så får teatern liksom turistbyrån, ATG-ombuden, Ticnet på Internet och andra försäljningsställen tillgång till dem samtidigt. När de arbetsplatsombud som får reservera mindre än hälften av platserna i förväg hade bokat återstod nästan 750 biljetter till de tre föreställningarna i mars med Peter Carlsson. Biljetter som tog slut fort.
- Det ledde till att jag omedelbart tog kontakt med producenten och vi jobbar på att få hit ytterligare föreställningar, säger Anders Weick som hoppas få besked inom en vecka.
Också biljetterna till picknickteatern Flygande finländare tog slut i går, samma dag som de släpptes. Många biljetter har sålts till barnteatrarna, Din stund på jorden och Enleveringen ur seraljen, men till dessa föreställningar fanns i går eftermiddag biljetter kvar.
ANNA BAGGE