Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tekniska nämnden går back

Tekniska nämnden blöder pengar. Men räknar med att balansera budgeten med vissa åtgärder.
Inom alla områden utom ett – vinterväghållningen – som tycks gå back med sex miljoner.

Annons

Tekniska nämnden kommer av allt att döma att få ett resultat som visar minus sex miljoner kronor i år.

Underskottet beror på att vinterväghållningen fått extra mycket att göra på grund av all snö som fallit.

– Men det här är bara en prognos. Vi kan mycket väl klara budgeten om det inte snöar så mycket nu i höst, säger förvaltningschef David Eldrot.

Också andra verksamheter tycks hamna på minus.

Prognosen visar att parkeringen går back med cirka två miljoner kronor och kollektivtrafiken med tre miljoner.

– Men inom de här områdena kommer vi att kunna balansera budgeten med vissa åtgärder, säger David Eldrot.

Nämnden tänker till exempel inte fylla vissa vakanta tjänster och låta bli att underhålla obebodda fastigheter. Biljettpriset kommer också att höjas för dem som åker kollektivt.

Nämnden tänker också fullfölja det kontroversiella förslaget att släcka belysningen helt under sommaren och några timmar resten av året.

Hur mycket parkeringsverksamheten går minus råder ännu stor osäkerhet om. Allt beror på om avgifterna för parkeringen beläggs med moms eller inte.

– Skatteverket driver just nu frågan mot Stockholms stad. Skulle parkeringen beläggas med moms kommer det att kosta oss tre miljoner kronor, säger David Eldrot

Nämnden har redan beslutat om att parkeringsavgifterna på de blå zonerna strax utanför Gävles mest centrala delar ska höjas med en krona och de gula zonerna med två kronor.

– Vi hoppas att vi klarar att balansera vår budget. Nu har vi åtgärder på gång mot allt utom vinterväghållningens prognos om minus sex miljoner kronor, säger David Eldrot.