Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tele2 tog betalt för inget i åtta månader

När Björn Lönn sa upp sitt fasta telefonabonnemang hos Tele2 fortsatte företaget att ta betalt för tilläggstjänsterna. I ytterligare 8 månader.
– Jag kan bara beklaga, säger Pernilla Oldmark på Tele2.

Gävlebon Björn Lönn bytte till IP-telefoni i början av förra året. Men anslutningen krånglade, så han behöll den fasta telefonlinjen som reserv. I augusti fick Tele2 till sist ordning på IP-telefonin och då valde Björn Lönn att avsluta det fasta abonnemanget.
I våras bytte han leverantör, och hade då tre månaders uppsägningstid hos Tele2. Den sista fakturan kom i april. Trodde Björn Lönn. I maj dök ännu en faktura från Tele2 upp. På 69 kronor för den så kallade prisplan han valt för att sänka sina kostnader på det fasta abonnemanget. Det visade sig att den aldrig avslutats, utan att han fortsatt betala tjänsten trots att abonnemanget för länge sedan var avslutat.
När han ringde kundtjänst fick han beskedet att prisplanen måste sägas upp separat eftersom det var en separat tjänst. Och att han inte kunde protestera i efterhand eftersom han trots allt fortsatt att betala fakturorna.
När GD ringer Pernilla Oldmark, informationschef på Tele2, låter det dock annorlunda.
– Det ska ske automatiskt. Tilläggstjänsten ska självklart stängas av samtidigt som abonnemanget avslutas. Det har blivit fel här och vi ber såklart om ursäkt, säger hon.
Hon hävdar att felet är unikt och att ingen annan konsument ska ha drabbats av samma sak.
– Det här ska kunden inte behöva fundera på. Ingen ska behöva vara orolig att det händer samma sak för dem, säger hon.
I går skulle Tele2 kontakta Björn Lönn och se till att han krediterades för de månadsavgifter han betalat i onödan, totalt över 550 kronor.
– Det var ju förträffligt. Tänk vad det händer saker när man kontaktar tidningen, säger Björn Lönn.