Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Temaveckor om barn i världen

GÄVLE
Mat och musik från olika länder bjöds när Stigslunds högstadieelever redovisade sina temaveckor Världens barn. På bottenvåningen serverade eleverna hemlagat och hembakt från de olika världsdelarna.

Annons
På väggarna hade de satt upp information om bland annat barn som arbetar och barn vars föräldrar skiljs.
I två veckor har de haft barnkonventionen som tema berättar Victoria Grip som går i nian. Hon har varit i den grupp som ägnat sig åt Europa och bjuder tillsammans med Maja Borg på grekiskt lantbröd och tsatsiki i det första rummet.
- Det har varit ganska roligt. Det är roligt att göra annat än att ha lektion, säger hon.
De har också gått runt hos skolkompisarna som ägnat sig åt situationen för barn i andra världsdelar.
GD berättade i torsdags om att föräldrar blivit upprörda över att några elever fått en halv portion mat på skollunchen medan andra fått tredubbel. Rektorn förklarade att det var ett sätt att visa hur ojämnt fördelade världens resurser är.
Victoria Grip tycker att det var en bra tanke, men berättar att många blev arga så att det inte blev så lyckat i praktiken.
På fredagen var det trångt framför matborden i klassrummen med bland annat kakor, mango, chapati och kräftstjärtsgryta. Gisela Mbanenande som går i nian hade haft Mexiko som tema. Hennes grupp serverade churros, mexikanska munkar.
- Det har varit jättebra, tycker hon om temaveckorna.
Bland annat har det varit roligt att få göra egna dräkter.
ANNA BAGGE