Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teriyakimarinerad lax med ingefära och svamp

Till 4 personer
600 g laxfilé utan skinn
2 dl teriyakisås
2 msk färskriven ingefära
Till servering:
250 g tunna risnudlar
1 msk rapsolja
200 g champinjoner
smör till stekning
salt och peppar
blandad sallad
citron

Gör så här:
1. Dela laxen i portionsbitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära och teriyakisås. Spara hälften av såsen till servering. Marinera fisken i den andra halvan.
2. Koka upp vatten och en matsked rapsolja. Lägg ner risnudlarna och sjud dem kraftigt under ett par minuter. Sila av vattnet och lägg nudlarna i kallt vatten.
3. Skiva svampen och stek den lätt i smör. Salta och peppra. Ta upp svampen och snabbstek nudlarna i samma panna. Efter någon minut läggs svampen tillbaka i pannan och blandas med nudlarna.
4. Grilla laxen 3-5 minuter på vardera sidan. Lägg upp nudlarna på tallrikar och placera laxen ovanpå. Pensla fisken med den sparade marinaden och servera med blandad sallad och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra