Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teriyakimarinerad lax med ingefära och svamp

Annons

Till 4 personer
600 g laxfilé utan skinn
2 dl teriyakisås
2 msk färskriven ingefära
Till servering:
250 g tunna risnudlar
1 msk rapsolja
200 g champinjoner
smör till stekning
salt och peppar
blandad sallad
citron

Gör så här:
1. Dela laxen i portionsbitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära och teriyakisås. Spara hälften av såsen till servering. Marinera fisken i den andra halvan.
2. Koka upp vatten och en matsked rapsolja. Lägg ner risnudlarna och sjud dem kraftigt under ett par minuter. Sila av vattnet och lägg nudlarna i kallt vatten.
3. Skiva svampen och stek den lätt i smör. Salta och peppra. Ta upp svampen och snabbstek nudlarna i samma panna. Efter någon minut läggs svampen tillbaka i pannan och blandas med nudlarna.
4. Grilla laxen 3-5 minuter på vardera sidan. Lägg upp nudlarna på tallrikar och placera laxen ovanpå. Pensla fisken med den sparade marinaden och servera med blandad sallad och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra