Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Thaimassage är massage - inget annat”

Supranee Phandontree hade hört rykten om vad som försiggick på massagesalongen.
Hon reagerade ändå med bestörtning när hon läste om polisens razzia i GD.
– Jag skämdes. Det här förstör alla thailändares rykte, säger hon.

Supranee Phandontree är något av en kändis bland thailändare i Gävle. Hon har tidigare engagerat sig i den Thailändska föreningen och har ordnade en stor insamling i Gävle till förmån för Tsunamins offer. För många thailändska kvinnor fungerar hon som ett stöd och de ringer till henne när de behöver få råd om vart de ska vända sig.

Suprenee Phandontree hade tagit del av rykten om massagesalongen redan innan GD:s avslöjande om att massagekunder kunde betala för sexuella tjänster.

– Bekanta hörde av sig och bad mig att gå dit och tala med tjejerna för att se om allt stod rätt till, säger hon.

Ingen av hennes vänner sa rätt ut vad som försiggick i lokalen men hon hade sina aningar. Hon hade också hört talas om att lokalen tillhörde en svensk man som hämtade pengar från massöserna.

– Jag tycker synd om de här tjejerna. Man undrar ju hur mycket de fick betala till mannen. Som jag ser det är de utnyttjade av honom. Det finns det många tjejer som blir, säger Supranee Phandontree.

Hon tycker att det är hemskt att flera thaimassagesalonger erbjudit kunderna sexuella tjänster eftersom det ger alla thailändare dåligt rykte.

– Men jag måste betona att jag inte skäms över att jag är thailändare. Jag är stolt över att komma från Thailand, säger hon.

Hon förklarar att en thaimassage i hennes hemland innebär att kunden får massage – inget annat.

– Därför är det så synd att det här händer. Nu tror ju alla att thaimassage innebär att man kan köpa sexuella tjänster också, säger hon.

Att det finns prostitution i Thailand och att många turister köper sex i hennes hemland är inget som hon sticker under stol med.

– Men det är hårda straff på det i Thailand. Och där blandar man inte ihop thaimassage med sexförsäljning. Det är två helt olika saker, säger hon.

Hon hoppas att alla seriösa thaimassagesalonger i Gävle och Sverige inte kommer att drabbas av den negativa publicitet som razzian mot de fem massagesalongerna har inneburit.

– Man ska komma i håg att thaimassage är just massage, säger hon.