Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Poodles

Annons

Pudlarna som slog igenom med låten "Night of Passion" i Melodifestivalen 2006 har sedan andra plattan hunnit byta både skivbolag och gitarrist. Pontus Norgren lämnade gruppen för att få spela tyngre musik med metalbandet Hammerfall, vilket säger något om vilken falang av hårdrocksgenren The Poodles tillhör. Visserligen har de på "Clash of The Elements" fått hjälp med mixningen av kanadensaren Mike Fraser, som jobbat med bland andra AC/DC, Aerosmith och Metallica. Men något kreddigt hårdrocksband kommer The Poodles aldrig att bli, så länge de fortsätter att göra lättsmält schlagerrock.
Nya skivan har en större ljudbild än gruppens tidigare plattor. Den innehåller mäktiga, ylande gitarrer, och där finns ett par tårdrypande ballader med snygga stråkarrangemang. Men på det hela taget är "Clash of The Elements" en rätt själlös skapelse, trots Jakob Samuels övertygande sång. The Poodles förblir i första hand ett showband.
NINNA PRAGE