Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Refreshments

Redan de första takterna på första spåret, titellåten, avslöjar vilket band det är som spelar, ifall man händelsevis inte tagit reda på detta i förväg. Mycket är sig likt på The Refreshments nya platta, men en hel del är också en välkommen återgång till den vassare stilen som bandet hade för x antal år sedan. Jag vet att jag även gav ”Jukebox”-plattan en femma förra året, mest för att det handlade om ett kul grepp att på bästa covervis damma av mer eller mindre okända låtar som medlemmarna valde ut från sina respektive önskelistor.
Nu är allt som vanligt igen, Jocke Arnell har skrivit låtar på sin kammare så det stått härliga till. ”Keep Movin’ On” är kanon med sitt driv. ”Rock’N’Roll Heaven” har en underhållande story med Buddy Holly-fläkt och jag kan bara instämma med Expressens krönikör Mats Olsson om att ”Day By Day” är en oemotståndlig ballad. En tryckare för dansgolven. Ja, det finns en hel del godis för Refreshments-fansen att njuta åt. Bandet fortsätter att leverera på ett övertygande sätt, de gör helt enkelt vad de bestämt sig för att göra. Alltid.
STEFAN ANDERSSON