Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Sounds inspirerades av presidentvalet i USA

Annons

The Sounds tredje platta ”Crossing The Rubicon” skapades i USA – mitt under höstens presidentval.

– Det var en speciell känsla i landet under den här perioden, säger gitarristen Jesper Anderberg.

The Sounds brukar ta lång tid på sig mellan skivsläppen. Mellan debutplattan ”Living In America” och uppföljaren ”Dying To Say This To You” hann fyra år passera.

När The Sounds nu har släppt sin tredje skiva har det gått ytterligare tre år.

– Det beror mycket på turnéerna, men också att vi ska leverera ett konstverk. Det vore idiotiskt att inte ta den tiden. Ingen av oss vill slänga ihop en skiva för man ska ju leva på de spåren i två år, säger Jesper Anderberg.

”Crossing The Rubicon” spelades in i USA i höstas, mitt under Obamas segertåg i det pågående presidentvalet.

– Vi var i New York under valnatten, det var en extremt skön känsla, säger Johan Bengtsson.

– Allting som händer runtomkring en gör avtryck när man spelar in. Det var en speciell känsla i landet under den här perioden, alla var spända och förväntansfulla, säger Jesper Anderberg.

The Sounds vill äga sin musik, de har bytt skivbolag och har betalt skapandet av ”Crossing The Rubicon” ur egen ficka. Dessutom har de själva valt både producenter och studios.

– För oss är det viktigt att få skivan precis som vi vill ha den och då var det också viktigt att hitta människor omkring oss som vill jobba på det viset vi tycker är mest ärligt. Vi har lagt ner så mycket själ och hjärta i det här genom åren och då gör det jävligt ont när folk runt omkring inte lägger ner lika mycket, säger Maja Ivarsson.

Bandmedlemmarna tycker att de har vuxit upp, kommit över tidigare bråk och åter blivit en sammansvetsad rockgrupp.

– Under inspelningarna av andra skivan var vi kanske inte världens tajtaste gäng. När vi spelade in hade vi turnerat väldigt mycket. Vi gick in i studion med splittrade visioner och det kom ut så också. Det finns självklart låtar som vi är väldigt stolta över, men när det gäller helheten som skiva så är jag extremt mycket mer nöjd med den här skivan, säger Jesper Anderberg.

Camilla Sundell/TT Spektra