Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidernas rallysuccé

Med 300 deltagare blev årets rally längs Tidernas Väg, väg 272, en publiksuccé. Projektledaren för Tidernas Väg, Kerstin Skog Nord, var också nöjd och menar att målsättningen, att göra vägen känd i vida kretsar, uppfylls.- Vi har också fått ett stort ideellt lokalt arbete med alla 24 stationerna längs vägen.

SANDVIKEN
Rallyt ordnas tillsammans med Citroenklubben i Sandviken och på plats fanns en rad Citroenmodeller uppställda.
Bilarna, de äldsta från början 1920-talet till modernare. främst sportbilar med ett par Ferrari, uppfyllde villkoren för deltagande, att ha ett publikt värde. Det var också publiken som röstade fram segraren.
Här fanns en Dodge från 1948 ägd av Clint Eastwood och många gladdes åt en Chevrolet 1927 ägd och körd av Åke Danielsson.
- Den här har gått i Årsunda i början, men jag har bara ägt den i två år, framhöll han där han gled mellan åskådarleden med hustrun Sonja.
Han visade gärna att bilen var lika putsad i motorrummet som i lacken när publiken ville titta på motorn.
Även om de flesta deltagarna kom från närområdet var det många från Stockholmstrakten som startade rallyt vid Ulva Kvarn utanför Uppsala.
- Men vi har deltagare som kommit ända från Ånge även om de flesta norrifrån startade i Bollnäs, påpekade Kerstin Skog Nord.

ULF GRANSTRÖM