Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidernas väg kan bli en turistfälla

HÖGBO
I tidningen TNT kan Tidernas väg bli rena sprängstoffet.

Annons
Det hoppas Tim Holman, som själv driver Husborgs herrgård i Borgsjö utanför Ånge.
På torsdagen var han på Högbo bruk tillsammans med en grupp engelska journalister som ska markadsföra "Mellansverige" som turistmål.
Målgruppen är folk från Nya Zeeland, Australien och Sydafrika som arbetar tillfälligt i England. En kapitalstark grupp som gärna lägger stora pengar på att turista, men som inte har en aning om vad Sverige är för något, enligt Tim Holman.
- De här journalisterna arbetar för en tidning som heter TNT. Den är rena bibeln för den här gruppen, säger Tim Holman och fortsätter.

Gratistidning
- Det är en gratistidning som har 40 sidor med resor, men inte en stavelse om Sverige.
Det vill han ändra på.
- Här kan man ju se och göra allt, Tidernas väg har alla förutsättningar att lyckas i den här målgruppen. Det finns fiske, paddling, djur och natur. På vintern skoteråkning och hundsläde. Och här är inte så dyrt som alla tror. En öl kostar inte mer här än i London, säger Tim Holman.
För honom är Tidernas väg inte bara sträckan genom Gästrikland och Hälsingland.
Hans "koncept" börjar när planet från Ryan Air landar i Västerås, och omfattar hela södra Norrland.
- I helgen skulle vi paddla kanot men vi bytte bort det till hundspann i Vemdalen på grund av vädret. Det kom tio centimeter snö där i går. För tre veckor sedan var vi här med en kille från Sydafrika och körde bil på isen, han trodde inte det var sant. Han hade över huvud taget aldrig sett snö förut, säger Tim Holman.
Redan i sommar hoppas han att turistströmmen ska börja komma. Men han räknar inte med succé från början.
Först nästa år kan det bli mer fart på verksamheten. Då kommer man att erbjuda bussresor med "öppna biljetter" för den som vill resa runt och hoppa av där de hittar något som verkar spännande. Sedan är det bara att kliva på nästa buss några dagar senare.
MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist_gd.se