Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Brynästränare svårt sjuk

Kanadensaren Wayne Fleming, som räddade Brynäs kvar i elitserien våren 2005, är svårt sjuk.

Fleming lider av hjärncancer, och hans prognos är mycket svart. 62-åringen har blivit mycket sjukare det sista halvåret.

– Hälsotillståndet är illa. Han var kommunicerbar till fullo fram till sista halvåret. Sedan dess har det blivit påtagligt att det blivit värre, säger agenten Gunnar Svensson till

– Han ligger hemma i Calgary. Jag vet inte, men det känns nästan som att läkarna har gett upp, annars hade han legat under någon annan form av behandling.

Fleming hedrades för en kort tid sedan genom att bli invald i Manitoba Hockey Hall of Fame.

Han har funnits i olika roller i sex olika NHL-klubbar, och tränade Leksand 1992–94 och hoppade alltså in i Brynäs våren 2005. Dessutom var han assisterade tränare i Kanadas OS-guldlag i Salt Lake City 2002.

Sedan 2010 har han varit assisterande coach i Tampa Bay, den klubb som nu ex-brynäsaren Anders Lindbäck anslutit till och spelar för.

För två år sedan fick Fleming diagnosen hjärncancer.

– Det var meningen att den här ceremonin skulle vara om ett par månader, men de la den tidigare för att han ligger för döden, berättar Gunnar Svensson till SportExpressen.se.

Det var när Brynäs var på väg ned i kvalserien 2005 som Brynäs sportchef Micke Sundlöv kontaktade Fleming, som klev in i båset i slutfasen av serien – och sedan hjälpte Brynäs kvar i klubben.

Fleming gjorde succé i Brynäs och Sundlöv försökte sedan få honom kvar i klubben – men Fleming fick istället chansen i Philadelphia Flyers och fanns med som assisterande coach för Kanada under OS i Turin där Tre Kronor vann.