Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidningar JK-anmälda av Englas mamma

Mamman till mördade Engla Höglund anmäler tre tidningar för tryckfrihetsbrott. Hon anser att de har publicerat kränkande och felaktiga uppgifter om flickan och hennes hemort Stjärnsund utanför Hedemora.

Anmälan från Carina Höglund till justitiekanslern (JK) gäller Sydsvenskan, Expressen och Nordisk kriminalkrönika, rapporterar SVT:s Sydnytt.
För Sydsvenskans del handlar det bland annat om en bild på den mördade flickans grav, en bild på en trasig ängel som ligger med bruten vinge med ansiktet ner i granriset ovanpå graven.
"Varför ta en sådan bild från ett mördat barns grav? Det är nog det mest sårande av allt!" skriver mamman.
Sydsvenskans ansvarige utgivare Daniel Sandström säger till Sydnytt att Sydsvenskans personal inte hade en tanke på att bilden skulle kunna uppfattas som misskrediterande.
- Den uttrycker på ett väldigt sorgligt sätt vad hela den här historien symboliserar: Ett fullständigt meningslöst våld och hur man ska hantera minnet efter det, säger han.