Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tierp Arena hoppar av STCC

Bråket inom svensk elitracing fortsätter och nu hoppar Tierp Arena av STCC.
– Väldigt jobbigt, säger arenabolagets VD, Lars-Erik Lindberg, i en kommentar till Upsala Nya Tidning.

Annons

För ett par år sedan kom STCC (Scandinavian Touring Car Championship) osams med flera av de deltagande teamen. Dessa bildade då en konkurrerande serie – TTA – som bland annat körde en av deltävlingarna på Tierp Arena under fjolåret.

STCC och TTA försonades i höstas, men därefter har nya problem dykt upp. Svenska Bilsportförbundet och STCC kommer inte överens om de ekonomiska villkor som ska gälla för kommande säsong. Vid ett stormöte utanför Arlanda i fredags blev skilsmässan efter 17 års samarbete ett faktum.

Banracing-SM är nu tänkt att återigen drivas direkt av förbundet, precis som på den gamla goda tiden. Samtidigt har STCC för avsikt att fortsätta i egen regi och därför måste landets arrangörer nu snabbt ta ställning: SM eller piratserie.

Karlskoga och Mantorp Park har enligt uppgift tagit ställning för Svenska Bilsportförbundet. Nu gör Tierp Arena samma sak.

Värmlänningen Jan "Flash" Nilsson är kontaktad av Bilsportförbundet för att med kort varsel hjälpa till att organisera SM.

– Det här är tragiskt. Men jag ska förutsättningslöst sätta mig ner och titta igenom olika förslag till lösningar, säger "Flash" till Nya Wermlandstidningen.

Hur som helst så blir det racing i Tierp i år som planerat. I vilken form återstår ännu att se...