Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiger allt bättre

Ingen kan klaga på att EA sports inte försöker dra nytta av Wii-konsolens speciella förutsättningar. Med nya Tiger Woods är det extra tydligt, för även om det på ytan liknar versionen för de andra konsolerna är sättet man spelar helt annorlunda.

Att just golf är som gjort för Wii:s rörelsekänsliga kontroller är självklart, men det som gör det extra intressant i år är att spelet använder nya Wii motion plus. Adaptern som ökar känsligheten i kontrollen gör nu att du både kan skruva bollarna och putta med betydligt större känsla än förr.

Årets Tiger Woods är ett jättekliv framåt jämfört med förra årets. Wiimoten är fortfarande inget precisionsinstrument, men nu upplever man äntligen att sambandet mellan hur man svingar och vad som händer på tv-skärmen är starkt och begripligt.

Men problem finns ändå. Grafiken är väldigt tafflig, särskilt om man spelat versionerna för Playstation 3 och Xbox 360. De vackra banorna ser ut som ett fult pc-spel på en för svag dator anno 1997. Och sedan gör den ökade realismen att vi som inte spelar golf på riktigt faktiskt får svårare att ta till oss spelet. Jag kan till exempel inte måtta raka slag om jag håller Wiimoten med båda händerna, utan måste uppfinna ett eget enhandsslag. Inget coolt alls.

Minus också för minispelet frisbeegolf. Det låter jättekul, men är mest frustrerande.