Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tim Markström blir proffs i Danmark

Brorsan Jacob är redan proffs.

Nu blir Tim Markström också heltidsanställd idrottsman när han lämnar Sandvikens IF för FC Fredericia i danska andraligan.

– En dröm som går i uppfyllelse, säger den 26-åriga målvakten.

Annons

Han har fått ögonen på sig efter några bra år i SIF och det här danska laget har haft Markström under granskning ett tag.

– Nu gick deras ordinarie målvakt sönder och det blev en snabb affär. Jag har fått ett kontrakt som sträcker sig till sista december och det är en perfekt längd för mig. Danska ligan har ju precis startat och spelar nu hela hösten och vintern.

Klubbarna är redan överens och Tims personliga villkor är också klara. Nu återstår bara en läkarundersökning och sedan ska kontraktet skrivas på.

– Jag åker ner till helgen och förhoppningsvis ska det bara vara formaliteter innan jag är spelklar.

FC Fredericia bildades så sent som 1991 och har gått snabbt fram i divisionerna. Nu ligger laget i den danska andraligan och för Tim blir det helt klart ett steg uppåt i karriären.

– Dansk fotboll är ju riktigt bra och den här serien håller säkert minst lika hög klass som superettan här hemma. Det ska bli fantastiskt roligt och helt klart ett häftigt äventyr.

Kontraktet gäller alltså i fyra månader men för Tim är det här en chans att visa upp sig. För danska andraligan är inte ett slutmål för den storvuxne målvakten.

– Nä, jag vill gärna spela i högsta ligan någonstans. Om inte i allsvenskan så fungerar danska ligan också. Nu har jag fått den här chansen och det är upp till mig att visa att jag håller klassen. Jag är definitivt redo.

Hans kontrakt med SIF går ut efter den här säsongen och när Tim nu lämnar i förtid så fick danskarna köpa loss målvakten. Bra för Tim och bra för SIF – i alla fall ekonomiskt.

– Det känns skönt att det blev så. Jag har varit två och ett halvt år i föreningen och haft det otroligt bra. Det är tack vare SIF jag fått den här chansen och då är det bra att dom får en slant för mig, säger Tim som i går på träningen passade på att säga hej då till alla gamla lagkompisar.

– Det är klart att det är lite tråkigt och lite vemodigt. Men dom får fixa superettan utan mig. För mig är det här en enorm chans och det känns fantastiskt skönt.

Tim har IK Sätra som moderklubb och har sedan spelat i Valbo FF vidare till Umeå innan det blev SIF. NHL/AHL-proffset Jacob Markström är lillebror medan pappa Anders har spelat i allsvenskan med både Hammarby och Gefle IF.

SIF tappar seriens bästa målvakt vilket förstås är en förlust. Men bakom Tim finns både Tobias Wennergrund och Rickard Andersson som nu får chansen. Båda är unga och utvecklingsbara målvakter som får kämpa om posten.

Annons