Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio lakan till uteliggare

Annons

Varför, Björn Widing, startar du ett musikevenemang av det här slaget för de hemlösa?

– Jo, ibland när jag kommer hem på natten efter en spelning ser jag dom som inte har det så bra här i samhället. Folk som ligger i portgångar och andra ställen av olika anledningar, vad vet jag? Man ser saker som gör att man vaknar till, framför allt nu när jag flyttat in till Gävle. För lite pengar satsas från högre ort på såna här insatser vilket gör mig arg och ledsen.

– Så i vintras på Musikhuset i Gävle drog vi igång vår första konsert med ett antal band tillsammans med RIA. Det fick mig att tänka tanken att varför inte fortsätta på vackra Laxön?! Jag känner ju en och annan musiker så det var busenkelt att få med ett antal band direkt på den tanken. I dag har vi Röda Korset med och det skall bli spännande att se vad det hela kan ge i pengar. Blir det bra, ja då kör vi säkert nästa sommar igen.

Sex musikgrupper ställde upp den här eftermiddagen, alla utan några krav på gage förstås, och den publik som var där, det kunde faktiskt ha varit flera, var riktigt med på noterna. Bengt Söderhäll och Urban Forsgren höll i trådarna mellan musikbandsbytena och det som vanligt med många tänkvärda ord och sånger.

Dagen inbringade till slut 10.996 kronor.

De grupper som spelade och bidrog denna dag var Flash and the Flames, Isobel, Hub Cats, Prikken, Rock Fire och Bongo Fury.