Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio tjänster försvinner från Socialtjänsten

I dag klubbade socialnämnden i Gävle igenom en besparingsplan på 14 miljoner kronor. Det innebär att tio heltidstjänster försvinner från socialtjänsten.

Kommunledningen har krävt att alla förvaltningar ska dra ner på fyra procent av sin budget inför 2010. Socialtjänsten kommer inte att klara av det eftersom kostnaderna för försörjningsstöd beräknas bli 21 miljoner kronor mer i år jämfört med förra året. Den besparingsplan som socialnämnden beslutade om igår gäller därför bara den övriga verksamheten.

Totalt ska socialtjänsten spara 14 miljoner kronor vilket innebär att tio heltidstjänster försvinner. Värst drabbas familjenhetens öppenvård som ska spara 2, 8 miljoner kronor vilket motsvarar sju heltidstjänster.
- Ribban kommer att höjas för vilka familjer som ska få stöd, säger Maritha Johansson, V, ordförande för socialnämnden.

Politikerna i socialnämnden var eniga om besparingsplanen.
- Utifrån de förutsättningar vi har så har vi försökt att ta de beslut som är minst dåliga, säger Elin Lundgren, S, vice ordförande i socialnämnden.