Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tipsade polisen – ingen hörde av sig

Gun Westby tipsade polisen om hon kunde ha sett den försvunna Barbro Åkerblom.
Fem dagar senare hade polisen ännu inte ringt tillbaka för att få veta vad hon sett.

Annons

Försvunna Barbro Åkerblom, 72, kan ännu vara i livet. Åtminstone om hittills okända vittnesuppgifter från Gun Westby, som bor på Brynäs, stämmer.

I lördags fikade hon med en granne på altanen:

– Då såg jag en kvinna som gick omkring på gården som om hon letade efter något. Hon var smal, hade ljust, rakt hår och axelväska, berättar Gun Westby för GD:s reporter.

– Där borta klappade hon en katt. Sedan gick hon in i min port och kom ut igen. Hon såg sig omkring innan hon försvann ditåt, säger Gun Westby, och pekar mot en valvgång som leder till ut ur bostadsområdet och till ett skogsparti.

Hon tänkte inte mer på saken förrän nästa dag. Bilden på den försvunna och eftersökta Barbro Åkerblom kom som en liten chock.

– Jag är spiksäker på att det var samma kvinna som jag sett utanför altanen dagen innan, säger Gun Westby.

Hon var själv ovillig att kontakta polisen, främst på grund av dåligt samvete över att hon inte försökt prata med kvinnan när gick omkring i bostadsområdet.

I måndags morse hjälpte dottern, Rose Westby, till att ringa polisen.

– Jag sa som det var till den jag talade med, att min mamma hade sett den försvunna kvinnan, och lämnade telefonnumret så att rätt person kunde ringa tillbaka.

Men tiden gick utan att någon från polisen kontaktade vare sig Gun eller Rose Westby.

– Så i går ringde jag igen och hamnade hos någon som var vakthavande befäl. Efter att jag berättat samma sak igen skulle han mana på dem, sa han i alla fall.

Men ännu i går eftermiddag hade ingen från polisens utredningsgrupp kontaktat Gun Westby för att fråga henne om iakttagelsen av kvinnan som kan vara den saknade Barbro Åkerblom.

Dottern Rose blir upprörd å sin mammas vägnar, som fått dåligt samvete ”eftersom hon inte gjorde något”.

– Men man tar ju inte kontakt med en främmande människa så där. Nu gör ju polisen så att folk mår dåligt. Så här får det inte gå till.

– Måtte hon bara vara i livet, säger Gun Westby tyst.

”Jag sa som det var till den jag talade med, att min mamma hade sett den försvunna kvinnan.”

Rose Westby

dotter till Gun Westby