Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Titta, det är ju Roger Melin som lirar!

Annons

Det låg liksom en baksmälledimma över Gävle i går. Efter gasklockeinvigningen och folkyran under cruisingen och diverse rock’n’roll-arrangemang på olika ställen tycktes det som folk ville ta igen sig i hemmets lugna vrå.

Därför blev det ingen direkt publiksuccé (inte ens i närheten av hundra personer) när Refreshments-saxofonisten och arrangören Micke Finell samlade sitt hobbyband The Rockarounds tillsammans med ett antal prominenta gästartister i Stora Gasklockan.

På musikunderhållningen kunde emellertid ingen klaga, ett smakfullt ”smörgåsbord” var uppdukat. Även om de gjorde en alldeles utmärkt cover på ”Slow Down” var det fullt ös från första början när John Lindberg Trio inledde. Ett band som växt ut och blivit hur professionella som allra helst. Att se John Lindberg är som att se en ung och oförstörd Elvis och hans omfång i rösten är imponerande, liksom hans gitarrspel. Jocke Dunker bakom trummorna och ståbasisten Martin Engström ser till att hålla drivet uppe. Här fick trion också tillfälle att lansera sin nya singel, ”Brand New Philosophy”.

The Rockarounds tog därefter över och kallade in sina gäster, en efter en. Först Johan Blohm, som frestade med både Jerry Lee-rock och en countryballad.

Apropå Jerry Lee, dennes systerdotter Anne-Marie Dolan var nästa gäst. Hon sjöng ”Blue Moon of Kentucky” och gjorde en kul duett med Jocke Arnell från Refreshments.

Kvällens outsider var Roger Melin, även om vi visste att han kan lira piano och har en skaplig sångröst. Men han såg onekligen lite generad ut. Det var definitivt inte i dessa sammanhang rutinerade Sven Zetterberg, blueskungen som alltid levererar och nu gjorde han sin version av ”Love Can Go Wrong” som han skrev åt Refreshments redan 1995. Dessutom björd han på en bluespärla av Sam Cooke.

Sista numret var givet: Alla på scenen och ”Shake, Rattle and Roll” så att hela Gasklocklan vibrerade.