Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tivolirånaren häktad

GÄVLEDen rysktalande man som greps efter ett väpnat stöldförsök mot tivolit på Havsfesten häktades på onsdagen som misstänkt för rån.

Ett ovanligt stort antal poliser var närvarande i tingsrätten. Detta eftersom man inte vet om den misstänkte har haft en medhjälpare som undkommit polisen. I så fall kunde det förekomma en risk för fritagningsförsök.
- Det var en viss förhöjd säkerhet eftersom vi inte vet säkert, säger Mikael Hedström, vakthavande befäl.
Enligt estnisk polis kan det pass mannen bar på sig vara förfalskat, och polisen i Gävle inväntar besked om mannens fingeravtryck finns registrerade hos estniska myndigheter.
Enligt passet ska den misstänkte rånaren vara 21 år, men varken åldern eller identiteten är bekräftad.
Under häktningsförhandlingen upprepade den sedermera häktade mannen att han inte mindes om han utfört rånet eller inte på grund av berusning.
I övrigt vägrade han att svara på några frågor, bland annat var han införskaffat den luftpistol som en anställd på tivolit vred ur händerna på honom - det var under handgemänget en kvinna träffades av ett skott utan att skadas.
Den dagskassa som höll på att bli rånarbyte uppgick till 64 980 kronor.
Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 17 juli.