Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejen utan minne engagerar föga

En ”Love Story” med förhinder kan man säga. Om bilderna sa mer än tusen ord i ”Mannen utan minne” av den finländske mästerregissören Aki Kaurismäki så är det precis tvärtom i detta romantiska men föga engagerande drama.

En ung nygift kvinna försöker förtvivlat komma ihåg vad som hänt under de närmast föregående åren. Hon heter Paige (Rachel McAdams) och skadas allvarligt och hamnar i koma efter en trafikolycka där hennes käre man klarar sig betydligt bättre. Denne Leo (Channing Tatum) finns vid Paiges sida ända tills hon en dag vaknar upp – utan att känna igen sin man. Det hon däremot kan komma ihåg är sin studietid och den kille som hon då hade ett förhållande med.

Ja, ni kan lätt räkna ut vad som småningom händer och Paiges föräldrar tycks heller inte ha något intresse av att hon ska bli återställd. Vilket har sin förklaring.

Leo försöker på alla sätt (i lust och nöd ni vet) och med obegränsat tålamod hjälpa sin älskade hustru att hitta tillbaka till honom. Men han har det verkligen inte lätt och stundtals blir filmen långtråkig med Paiges alla frågor, typ ”gjorde jag det”, ”tyckte jag om det” etc.

Med stor tvekan en okej film, trots att den är slentrianmässig och förutsägbar, men där Rachel McAdams har skön utstrålning – vilket inte kan sägas om hennes föräldrar, spelade av Jessica Lange och Sam Neill.

Stefan Andersson