Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tjock-Steffe" dömd för hot mot affärsman

Ledaren för den så kallade Uppsalamaffian, Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson, döms till ett och ett halvt års fängelse för hot mot en affärsman i Gästrikland, men frias från anklagelser om utpressning.

Annons

Domen i Uppsala tingsrätt klockan två på eftermiddagen i dag var både en framgång och en motgång för polis och åklagare.

Flera åtalade personer frias från misstankar om olika brott runtom i landet. Andra fälls men inte för så allvarliga brott som de åtalats.

Detta stämmer inte minst in på centralfiguren i den härva av misshandel och utpressning som drabbat flera personer i Stockholm, Uppland och Gävle.

Han frias från misstankarna om utpressning mot en affärsman i Gästrikland, men döms till ett och ett halvt års fängelse för att ha hotat honom på en parkeringsplats i Sätra i januari i år.