Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tjock-Steffe" dömd för hot mot affärsman

Ledaren för den så kallade Uppsalamaffian, Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson, döms till ett och ett halvt års fängelse för hot mot en affärsman i Gästrikland, men frias från anklagelser om utpressning.

Domen i Uppsala tingsrätt klockan två på eftermiddagen i dag var både en framgång och en motgång för polis och åklagare.

Flera åtalade personer frias från misstankar om olika brott runtom i landet. Andra fälls men inte för så allvarliga brott som de åtalats.

Detta stämmer inte minst in på centralfiguren i den härva av misshandel och utpressning som drabbat flera personer i Stockholm, Uppland och Gävle.

Han frias från misstankarna om utpressning mot en affärsman i Gästrikland, men döms till ett och ett halvt års fängelse för att ha hotat honom på en parkeringsplats i Sätra i januari i år.