Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv fast efter dikeskörning

GÄVLE
En företagare som besökte sitt jobb på Lövbackens industriområde tidigt på söndagsmorgonen fann en man vid en dikeskörd bil på området.

Annons
Mannen förklarade att han kört i diket under natten och bad om hjälp med att få upp bilen på vägen igen. Företagaren ställde upp på detta men blev misstänksam och noterade bilnumret.
När han strax därefter kom till sitt företag upptäckte han att batteriet på en lastmaskin var borta. Han kontaktade polisen och berättade om dikesköraren.
Polisen av sig ut på spaning och hittade vid 10-tiden bilen parkerad i centrala Sandviken. Polisen fick också tag i en 38-årig man som antogs vara föraren. Företagaren slog fast att den gripne var samme man han hjälpt.
En husundersökning gjordes i bilen. Där fanns det stulna batteriet, värt mellan 1 000 och 2 000 kronor.
38-åringen har ett digert syndaregister, en del i förklaringen till att han anhölls misstänkt för stöld och grov olovlig körning. Mannen nekar till brott. Han har lämnat en förklaring till innehavet av batteriet som polisen inte tror ett smack på.