Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv smet iväg med butikskassa

GÄVLE Upp till 50 000 kronor - det blev bytet vid en fräck kupp mot en dataspelbutik i Valbo köpcentrum.
En man i brun skinnjacka hällde läsk på golvet och stal pengarna när personalen skulle torka upp.

Stölden ägde rum vid halv elva-tiden på måndag förmiddag. En man, som enligt signalementet var i 30-årsåldern, 175 till 180 centimeter lång och iförd brun skinnjacka, kom in i dataspelbutiken.

- Han tappade en dricka på golvet och följde med in i personalrummet, säger Magnus Åström, butikschef.
Han skulle tappa vatten i en hink för att svabba upp och den okände tjuven ville "hjälpa till". Olyckligt nog hade man i butiken förberett för Securitas som skulle hämta kassan vid 10.30, bara några minuter efter att tjuven försvann med sitt byte. Därför låg pengarna nedpackade.
- Det var ett smörgåsbord, säger Magnus Åström.
På väg ut från personalutrymmet snappade mannen åt sig pengarna och stack. Butikschefen och en väktare letade förgäves igenom köpcentrat och parkeringen. Under den tiden stängde man också butiken. Men tjuven var spårlöst försvunnen.

Polisen vill inte ange den exakta summan som stals. Stationsbefälet Mikael Hedström säger dock att bytet uppgår till tiotusentals kronor men att summan inte är större än 50 000 kronor.
I går eftermiddag hade man såvitt känt inga spår att gå efter. De anställda i butiken tror inte heller att kuppen var planerad i förväg men att tjuven utnyttjade det tillfälle som uppstod.
- Vi hade gjort en bra jul, säger Magnus Åström.
- Och så avslutas den så här.

Mats Hedström