Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåringar får gratis fiskeutrustning

GÄVLEFrån och med i dag kan landets tolvåringar hämta ut en fiskeutrustning som de får låna gratis över sommaren.

Syftet är att få fart på fisket och ungdomarna.
- Det är Sportfiskarna och Bios i Malung, en leverantör av fiskeutrustning, som står bakom det här, berättar Micke Carlsson, delägare i Gävle Fiskredskap AB.
Satsningen, som är ny för året, kallas Club 12 och alla som fyller just tolv år under året kan hämta en komplett fiskeutrustning med spö, rulle och lina över sommaren. De får dessutom gratis medlemskap i klubben, ett häfte med fiskekort som gäller för flera fiskevatten i hela Sverige samt en tidning om sportfiske och en bok med de viktigaste fiskeknutarna. Ungdomarna kan dessutom få lära sig mer om sportfiske via Studiefrämjandet.

Får köpa billigt
- Efter sommaren får ungdomarna köpa utrustningen för ett billigt pris, säger Micke Carlsson.
Men inte nog med det. De som hämtar ut en fiskeutrustning deltar i en utlottning av fiskeprylar till ett värde av 10 000 kronor.
- Kul, säger Ida Arvedal.
Hon fyller tolv år i sommar och är redan inbiten fiskare. Nästan varje dag stod hon vid Fiskestugan förra sommaren och metade och den här säsongen har börjat i samma stil.
- Jag har inget eget spö, min bror har men inte jag.
Hon fiskar helst ensam så hon slipper bli störd när det nappar av abborre och brax.
- Men jag tror kompisarna kan bli intresserade om de får låna utrustning gratis, säger Ida och slänger i kroken igen.
Utrustningen kan lånas i Gävle hos Gävle Fiskredskap eller i Sandviken hos Sportimport men tolvåringarna måste ha målsman med sig.
MONIQA SWÄLAS
moniqa.swalas@gd.se
026-15 96 28