Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tommy Sjödin ny ungdomschef i Valbo

(ny version) Rögles tränarduo Gunnar Persson och Tommy Sjödin fick sparken i vintras. Nu har båda hittat nya jobb.

Annons

Gunnar blir assisterande tränare i AIK och återförenas med guldpolaren Roger Melin från Brynästiden för tio år sedan.

I går blev det också klart att Tommy blir ungdomsansvarig för Valbo Hockey och ska träna föreningens J18-lag.
– Det ska bli otroligt roligt. Jag ville verkligen fortsätta med någonting inom ishockeyn och jag blev jätteglad när Valbo ställde frågan, säger Sjödin.

Han träffade sitt nya gäng i går för första gången på en upptaktsträff i ishallen. Många nyfikna och glada ansikten syntes när killarna fick klart för sig vilken deras nya tränare är.
– Tommy Sjödin i Valbo det är stort. Vi är riktigt stolta och glada att vi kunde ro i land det här. Ett jättelyft för hela föreningen naturligtvis, säger Christer Svensson som är tillförordnad sportansvarig i föreningen.

Efter halvåret i Skåne och Ängelholm är Tommy tillbaka i Gävle igen. De första trevande stegen på tränarkarriären fick ett abrupt slut in bit in i kvalserien när han tillsammans med Gunnar Persson fick kicken.
– Jag lärde mig mycket ändå mycket under den här vintern och blev definitivt en erfarenhet rikare. Därför vill jag gärna prova igen och det här blir ju mitt första ”egna lag”. Det blir väldigt intressant och stimulerande.

Det är Valbos J18-lag som han kommer att bli huvudansvarig tränare för. Ett lag som spelar på elitnivå i samma serie som Brynäs.
– Det är klart att det blir någonting annat än att vara i ett elitserielag. Det är ju inte lika resultatinriktat men det blir en häftig utmaning att få forma unga, talangfyllda spelare, säger ”Sjödda”.

Han blir också ansvarig för hockeygymnasiet som Valbo startade i höstas som ett alternativ för de som inte kommer in hos Brynäs. De har varit igång det första året och till hösten kommer en ny kull.
– Som det ser ut just nu kommer jag att träna dom killarna också. Det är ju två gånger i veckan på morgonen som hockeygymnasiet är igång.

Tommy funderade ett tag och det fanns andra alternativ. Men dom valde han själv bort ganska snabbt.
– Jag vill vara nära min familj helt enkelt. Som förutsättningarna är just nu vill jag bo här i Gävle och då passar det här uppdraget i Valbo alldeles utmärkt. Nu blir det så här i åtminstone ett år framöver.

Valbo hade kanske inga större förhoppningar om att få Sjödin som tränare men ställde frågan när det kom ett tips om att han var tillgänglig. De ekonomiska förutsättningarna för den lilla klubben är ju inte heller de största.
– Han har ju en fantastisk hockeybakgrund och vi ville i alla fall fråga honom. Det känns så klart fantastiskt bra att han ville hoppa på det här och Tommy brinner verkligen för att få lära ut till dom här unga killarna, säger Christer Svensson.
I Valbo finns redan Brynäs forne klubbdirektör Kent-Åke Eriksson.

Som A-lagstränare fortsätter Stellan Gerdin och han har fått Mikael Lindman med sig som assisterande tränare. Lindman som också har ett förflutet i Brynäs och tränade J18-laget förra säsongen.
Men alla dom får ursäkta sig – Tommy Sjödin är nu klubbens största namn...