Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring misstänkt för båda rånen

En 18-årig man har anhållits som misstänkt för gårdagens smyckesrån mot Hildebrands guld och helgens rån mot Ica Spegeln.

Det skiljer endast ett 50-tal meter mellan de två brottsplatserna i centrala Gävle. Den 18-åring som i går kväll hämtades in till förhör för guldsmedsrånet misstänks nu även för knivrånet mot Ica Spegeln i lördags eftermiddag.
I går kväll genomfördes husrannsakan i 18-åringens bostad – det är oklart om fynd därifrån även kopplar 18-åringen till Icarånet.

Hildebrands guld har övervakningskamera. Det har även Ica Spegeln, men gärningsmannen kunde inte identifieras genom livsmedelsbutikens kamera.
Smyckesbutiken var bemannad med minst två anställda som chockades vid rånet.
- Gärningsmannen hade två föremål i händerna, ett av dessa var någon typ av hammare. Han sa till personalen att han inte ville skada dem, slog sönder montrarna, lade smyckena i en väska och försvann, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Rånaren ska sedan ha flytt genom Östertunneln och den sista iakttagelsen av honom gjordes vid Fältskärsleden i närheten av Räddningstjänstens lokaler.
Ett tiotal vittnen har hörts i utredningen.
Den misstänkte tonåringen är väl känd av polisen sedan tidigare och har nu anhållits.