Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonårsflicka fast tio meter upp i träd

Räddningstjänsten fick på måndagseftermiddagen rycka ut till centrala Österfärnebo och hjälpa ner en flicka högt upp i en gran. Flickan skulle ta ner sin katt men blev rädd när hon var cirka tio meter upp och vågade inte klättra ner. Katten blev kvar i granen.

Vid 14-tiden på måndagen stod inte flickan, som är i nedre tonåren, ut längre. Hennes katt hade suttit i granen i flera dagar. Hon klättrade upp men när hon var cirka tio meter upp i granen blev det så högt att hon inte vågade klättra ner igen.

Räddningskåren i Österfärnebo kom till undsättning med den utskjutsstege som finns på brandbilens tak. En av brandmännen klättrade upp och hjälpte ner flickan. Hon hade inte fått några skador men hennes katt blev dock kvar.

– Den klättrade bara högre upp, säger kårchef Ove Wedin. Jag måste väl säga att vi inte gjorde någon större ansträngning att få ner den.