Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonfisksallad

För 4 personer
2 burkar tonfisk i vatten
1 röd lök
100 g haricots verts
blandade salladsblad, gärna med varierande färg
3 tomater
1/2 gurka
100 g champinjoner
2 hårdkokta ägg
2 citroner
Till servering:
olivolja med citronsmak, havssalt
Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.
Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar spänst och tuggmotstånd.
2. Låt tonfisken rinna av i sil eller durkslag. Skär tomaterna i skivor, champinjoner och gurka i bitar, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor.
3. Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök och tomatskivor. Droppa över olivolja med citronsmak och garnera med ägghalva och citron. Salta får var och en göra.