Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonfisksallad

Annons

För 4 personer
2 burkar tonfisk i vatten
1 röd lök
100 g haricots verts
blandade salladsblad, gärna med varierande färg
3 tomater
1/2 gurka
100 g champinjoner
2 hårdkokta ägg
2 citroner
Till servering:
olivolja med citronsmak, havssalt
Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.
Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar spänst och tuggmotstånd.
2. Låt tonfisken rinna av i sil eller durkslag. Skär tomaterna i skivor, champinjoner och gurka i bitar, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor.
3. Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök och tomatskivor. Droppa över olivolja med citronsmak och garnera med ägghalva och citron. Salta får var och en göra.