Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppenkväll på Gasta

Löftet som den alltid lika rolige Hans Carstensen ger oss i början av kvällen – att vi slipper underbältetskämt eftersom inte stockholmskomikerna är med i kväll – bryts nästan omedelbart av kvällen första komiker.

Gerda Bylund skojar om Blå Grottan, könssjukdomar och sitt stolpskott till man och även om det inte finns något kritiskt att säga om själva skämten så är det stilen och framförandet som Gerda tar poängerna på.

Stefan Söderblom är desto lugnare. Trygg och stilla leverarar han underfundiga skämt och hans skämt om riskkontorister (istället för riskkapitalister) – att man är modig och kopierar trots att lampan för tonerbyte blinkar – är riktigt bra.

Kombinationen bra material och bra scenpersonlighet är ju nyckeln till framgång på standupscenen. Kvällens nybörjare heter Manne Nilsson och är från Gnarp och har scenpersonligheten på plats.

På en mycket underhållande, gnällig Gnarpdialekt levererar han skämt som han dock kan slipa lite på. Väldigt, väldigt underhållande trots detta och honom hoppas jag att vi kommer få se mer av.

Humorshowen fortsätter med krögaren själv – Janne Dahlberg – och hans vitsar om svengelska namn på maträtter är roliga men ack så under bältet, Anna Siekas och hennes lite gapiga, kaxiga och rättframma stil är rolig om än lite skrämmande och skämtet om att hon tror att 60-plus-männen på krogen fått stroke fast de bara är fulla skrattar vi gott åt.

Mathias Heldevik avslutar första akten med sin totala närvaro och självsäkra stil. Som publik kan man ibland vara lite orolig för den som står på scenen men med Mathias känner vi oss trygga.

Han skojar om Torsåker och skämten är smarta och välskrivna. En kombination av bra material och bra scenpersonlighet som kommer ta honom långt.

Just denna onsdag kväll kunde hans tempo med fördel ha skruvats upp en aning men trots detta är han mycket rolig.

Efter Peter Drakes drivande, göteborska (icke att förakta i komiksammanhang) och kaxiga rutin där han lyckas väl med att leverare något så ovanligt som smarta under-bältet-skämt är det så dags för kvällens headline.

Gastas mest rutinerade komiker – Niklas Folkegård – har scennärvaro och leveransförmåga och intelligenta välskrivna skämt. Han får uppgiften som de ännu mer etablerade Stockholmskomikerna brukar ha – det långa sista passet. En uppgift han fixar med bravur.

Han knyter ihop och återkopplar i sin rutin på ett proffsigt sätt och bjuder dessutom på en ukulelesång om en urinindränkt Mazda(!)

En toppenkväll helt enkelt.