Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torsåkerståget äntligen officiellt invigt

TORSÅKER
Det känns bra med en station igen i Torsåker för det betyder mycket för alla som vill resa.

Det betonade den siste stationsmästaren vid Torsåkersstation, Sven Lejdenmark, som i går fick se det nya tågstoppet i Torsåker högtidligen invigt.
Den 18 augusti, försökte torsåkerborna inviga tågstoppet. Det misslyckades då huvudföremålet självt, tåget, aldrig kom.
I går blev ändå tågstoppet invigt under närvaro av ansvariga från Banverket, Tåg i Bergslagen och Hofors kommun. Ett specialinsatt tåg från Storvik kom också i rätt tid.
- Det är en glädjens dag då fler får möjlighet att åka tåg och jag hoppas att det nya tågstoppet blir attraktivt för er, framhöll projektchef Kenth Nilsson från Banverket.

EU-bidrag
Han betonade banans betydelse både för person- och godstransport och förutsåg en fortsatt utbyggnad av stationer längs våra järnvägar.
Det nya tågstoppet har blivit möjligt tack vare bidrag från EU, men också pengar från Banverket, länsstyrelsen och kommunen har satsats i tågstoppet.
Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt som fick förrätta invigningen pekade på de förbättrade pendlingsmöjligheter som tåget ger torsåkerborna.
Speciellt som pendlingsmöjligheterna med kollektiva färdmedel försämrats de senaste åren. Ett tågstopp betyder också nya möjligheter för bygden i framtiden.
- Jag är väldigt glad att jag formellt får inviga det här tågstoppet, poängterade hon innan hon klippte bandet.
Mikael Prenler, vd för Tåg i Bergslagen, hoppades att tågstoppet ska bidra till att öka kollektivtrafikens attraktionskraft.

ULF GRANSTRÖM
026-27 75 93